NYHET

Ödebrink (S) fortsätter kämpa för att Jönköping University ska bli universitet

Ge Jönköping University universitetsstatus. Det föreslår riksdagsledamoten Carina Ödebrink återigen i en motion till Sveriges riksdags, och efter utbildningsministerns öppning i Jönköpings-Posten har hon förhoppning på att den kan bli bifallen.

Exempelbild

”Regeringen öppnar upp – då kan JU bli universitet”. Så löd rubriken i Jönköpings-Posten efter att utbildningsministern Mats Persson (L) besökt Jönköping University under hösten. Den socialdemokratiska riksdagsledamoten Carina Ödebrink har länge drivit på frågan om att högskolan ska upphöjas till universitet, och hon är positivt till regeringens öppning.

"Bra att regeringen öppnar upp"

– Jönköping University står sig väl i jämförelse med existerande högskolor och nya universitet. Tillgången till högre utbildning och forskning är avgörande för individen, och för länet och landets tillväxt och utveckling. Därför tycker jag att det är bra att regeringen nu öppnar upp för att högskolan kan få universitetsstatus, säger Carina Ödebrink (S), riksdagsledamot från Jönköpings län.

Hoppas motionen blir bifallen

För att fortsätta driva frågan motionerar Länk till annan webbplats. hon därför, tillsammans med de övriga socialdemokratiska riksdagsledamöterna från Jönköpings län, om att högskolans behöver stärkas och få universitetsstatus.

– Med tanke på regeringens öppning hoppas jag att motionen kan bli bifallen och att vi snart får ett universitet i länet, säger Carina Ödebrink (S).