Thomas Gustavsson

Regionråd, ordförande i nämnd för folkhälsa och sjukvård. Thomas Gustavsson bor i Habo.

Thomas är uppvuxen i Bankeryd och bor numera i Habo tillsammans med sin fru och två döttrar. Han har en lång bakgrund inom partiet och har tidigare arbetat som ombudsman och haft flera förtroendepositioner i Habo kommun.

Thomas tror på ett samhälle där ingen lämnas efter. Ett samhälle där alla har möjlighet att leva och växa på sina villkor. Ett samhälle som har plats för alla - oavsett vem du är, vad du heter, var du är född, vad du har för utbildning eller vad du tjänar.

Sedan 2023 är Thomas regionråd ansvarig för Nämnd för folkhälsa och sjukvård på Region Jönköpings län. Vård efter behov är grundläggande för oss Socialdemokrater. Storleken på din plånbok ska aldrig avgöra kvalitén på din vård eller hur snabbt du får hjälp när du är sjuk. Vi ska inte ha ett A-och ett B-lag i hälso-och sjukvården, det är ovärdigt ett välfärdsland. Den marknad av vårdförsäkringar som växer fram med privata vårdlösningar och mer privat betalning är oroande. Den som är sjuk blir inte friskare för att vården blir dyrare. Grunden måste vara vård efter behov, så tryggar vi välfärden.

Du kan nå Thomas på 072-20 86 442 eller via thomas.gustafsson@rjl.se